Wil je graag je tuin opknappen, maar heb je er momenteel niet echt de financiële middelen ervoor? Dat is niet gek, want kosten voor het opknappen van een tuin kunnen namelijk al snel flink hoog oplopen. Gelukkig kun je je tuin ook goedkoop opknappen, mits je het slim aanpakt. Hoe je dat precies doet, leggen we je in dit artikel met vier handige tips uit.

Wat weet jij over tips voor de beste tuin? In onze blog vertellen we je er alles over!

1. Planten en bloemen

Een van de goedkoopste manieren om je tuin op te fleuren is om deze even aan te vegen, schoon te maken en leuke bloemen en planten te kopen. Niets fijner dan tegen versie planten en bloemen aan te kijken, toch? Je kunt zelfs kijken naar het aanleggen van een moestuintje. De echte klusser kan van een oude planken misschien wel een moestuinbak of plantenbak maken!

2. De inrichting omgooien

Soms kan de manier waarop je tuinmeubilair staat je vervelen, of je komt erachter dat het eigenlijk helemaal niet handig staat. Misschien is het wel een idee om je tuinmeubels helemaal om te gooien: een nieuwe inrichting doet vaak al wonderen. Even schoonmaken en klaar.

Wist je dat Japanse tuin planten plaatsen helemaal niet zo moeilijk is? In onze blog lees je hoe je dit het beste kan doen!

3. Een frisse lik verf geven

Heb jij een schutting in je tuin, een tuindeur bij een schuurtje, of houten tuinmeubilair? Dan zou je er eens over na kunnen denken om alles een frisse lik verf te geven. Belangrijk is om alles even op te schuren en misschien wel een laag grondverf eronder te doen. Je kunt denken aan een nieuwe laag donkerrood of donkergroen, maar ook aan een gekke, frisse kleur zoals lichtblauw. Wedden dat jouw tuin binnen no-time als nieuw lijkt?

4. Decoratie kopen

Tot slot kun je je tuin opnieuw decoreren. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe tuinkussens, een tuinkleed, kaarsen of lampjes in de tuin. Decoratie kopen is een stuk goedkoper dan nieuw tuinmeubilair en kan vaak al een wereld van verschil maken.

Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over lampen in de tuin. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.

Comments are closed.