Verhuizen is niet iets wat je zomaar even doet. Een verhuizing betreft een ingrijpende verandering en vergt een grote investering. Niet alleen een financiële investering, maar ook een investering in jouw tijd en energie. Gelukkig hoef je het niet allemaal alleen te doen en kan een verhuisbedrijf jou helpen bij een verhuizing. Je kunt contact opnemen met een lokale verhuisservice, zodat jij de nodige hulp kunt ontvangen.

Wat is een verhuisbedrijf?

Een verhuisbedrijf of verhuisservice kan jou hulp bieden bij het verhuizen. Verhuisbedrijven zijn over het gehele land gevestigd, waardoor je vaak een beroep kunt doen op een lokale verhuisservice. Het voordeel hiervan is, is dat het contact veel persoonlijker wordt. Als je kiest voor een lokaal bedrijf dan kun je namelijk eenvoudig langsgaan bij het desbetreffende verhuisbedrijf om een indruk te krijgen van dit bedrijf. Woon je bijvoorbeeld in Groningen? Ga dan op zoek naar een Verhuizer in Groningen, zodat je samen met dit verhuisbedrijf afspraken kunt maken over de verhuizing op een persoonlijke manier.

Voor- en nadelen van het inschakelen van een verhuisbedrijf

Aan elk nadeel zit een voordeel en aan elk voordeel zit een nadeel. Dat geldt ook voor de manier waarop je jouw verhuizing regelt. Stel je kiest ervoor om je verhuizing helemaal alleen te regelen, dan is het voordeel dat je geld kunt besparen. Aan de andere kant kost het heel veel moeite en tijd om de verhuizing zelf te regelen. Verder is een verhuizing ook fysiek erg belastend, waardoor je moet afwegen of dit realistisch is voor jouw persoonlijke situatie. Als je een verhuisbedrijf inschakelt, ben je weliswaar meer geld kwijt, maar wordt je wel voorzien in professionele kennis en kunde wat betreft de verhuizing. Er zijn verschillende soorten verhuishulp, waarvan het aanbod per verhuisbedrijf verschilt. Kijk je bijvoorbeeld naar Student Verhuis Service, kun je zien dat zij onder andere helpen bij verhuizingen, meubeltransport, spoedverhuizingen, maatwerkopdrachten en woningontruiming. Voordelen hiervan zijn dat het jou een hoop tijd, moeite en fysieke inspanning bespaart.

Een verhuisbedrijf inhuren en toch geld besparen

Het is niet gek dat je het financiële aspect belangrijk vindt. Vooral in onze maatschappij waar alles alsmaar duurder wordt en de kosten de pan uitrijzen, is het verstandig om kosten te besparen. Gelukkig zijn er ook een aantal zaken die je zelf kunt doen voordat je een verhuisservice inschakelt, waardoor jouw verhuizing makkelijker, soepeler en goedkoper verloopt. Als je gebruik maakt van een of meerdere onderstaande opties, kun je zelf kosten besparen. Ook als je gebruik maakt van een verhuisbedrijf: zij hoeven deze zaken immers niet meer voor jou te regelen, waardoor ze goedkoper zijn.

Tips om geld te besparen op je verhuizing

De volgende zaken kun je zelf regelen voordat je een verhuisbedrijf inschakelt:

  • Je kunt zelf (een begin maken met) dozen inpakken en deze labelen door gebruik te maken van kleuren stickers. Zo weet je precies welke dingen in welke doos zitten, waardoor het overzicht bewaard blijft.
  • Je kunt eerst een aantal familieleden en/of vrienden uit je nabije omgeving vragen om te helpen met de verhuizing.
  • Je kunt er zelf voor zorgen dat je jouw administratieve zaken in orde hebt door je voldoende te laten informeren en inlezen.
  • Je kunt van tevoren een verhuislift huren als je weet dat je zware meubels moet verhuizen.

Comments are closed.