Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ben je die oude kast in je woonkamer beu? Of kan je keuken wel een upgrade gebruiken? Weet dan dat je niet perse nieuwe meubels of een compleet nieuwe keuken aan hoeft te schaffen. Plakfolie kan namelijk dé oplossing zijn. Met behulp van deze folie laat je die oude kast opnieuw tot leven komen of geef je in een handomdraai je keuken een compleet nieuwe look. Het is dus helemaal niet nodig om je te haasten naar de meubelboulevard om een nieuwe keuken of een nieuwe kast uit te zoeken. Voor relatief weinig geld geef je iedere kast, tafel of keuken een nieuwe uitstraling. 

Makkelijk en snel 

Wanneer je uitgekeken bent op de huidige kastjes in je keuken heb je verschillende opties. Je kunt nieuwe frontjes bestellen, de huidige frontjes schilderen of je kunt plakfolie gebruiken. Het voordeel van deze folie is dat je de keukenkastjes snel en eenvoudig een nieuwe uitstraling kunt geven. Je hoeft ze namelijk niet eerst te schuren, een eventuele oude fineerlaag te verwijderen, etc. Je hoeft er enkel voor te zorgen dat de deurtjes vetvrij zijn. Zit er ergens een bobbeltje of putje in de deurtjes? Probeer deze dan wel eerst weg te werken voordat je de folie aanbrengt. De kans bestaat namelijk dat je deze oneffenheden door de folie heen ziet.

Creëer een nieuwe look met behulp van plakfolie

Ook voor ramen 

Plakfolie is niet alleen voor decoratie doeleinden te gebruiken. Je kunt deze folie namelijk ook op ramen plakken. Waarschijnlijk plak je geen folie met een houtlook op je ramen, maar wellicht wel één van de vele soorten transparante folie. Het is zelfs mogelijk om met behulp van folie een spiegel te creëren. Wel is het belangrijk om te weten dat plakfolie zelfklevend is. Wanneer je deze folie hebt aangebracht, is het vaak lastig om dit te herstellen wanneer je erachter komt dat je de folie liever anders had geplakt. Om deze reden is het belangrijk dat je tijdens het plakken zorgvuldig te werk gaat. Anders moet je misschien alsnog die ene oude kast verven

Verschillende designs 

Plakfolie is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. Van transparantie folie voor de ramen, folie met een houtlook voor die ene oude kast, tot folie met glitters, bloemen of dieren voor de inbouwkast op de slaapkamer van je zoon of dochter. Wanneer je op zoek gaat naar deze folie zal je zien dat het maken van de juiste keuze nog niet zo makkelijk is dan het lijkt. Er zijn namelijk honderden verschillende soorten plakfolie verkrijgbaar. Bedenk dus eerst wat voor look je met behulp van de folie wilt creëren zodat je gericht op zoek kunt.

Comments are closed.