Het gebruiken van een VPN server is voor bedrijven erg populair. Op die manier kunnen hun medewerkers altijd en overal veilig werken op het netwerk van het bedrijf. Een VPN zorgt dan voor bescherming van de gegevens van het bedrijf en de klanten. In de afgelopen jaren is het gebruiken van een VPN voor thuis echter ook steeds populairder geworden. Een VPN zorgt ervoor dat je veiliger gebruik kunt maken van het internet en dat niemand mee kan kijken, zelfs hackers en de overheid niet. In dit artikel gaan we het hebben over de voordelen van een VPN verbinding voor thuis!

Wat weet jij over een slimme thermostaat? In onze blog vertellen we je er alles over!

Wat is een VPN?

VPN is een afkorting voor virtueel privé netwerk. Het is een veilige, versleutelde tunnel tussen jouw apparaat en het internet. Een VPN verbinding beschermt jouw internetverkeer tegen gluurders, hackers, overheden en jouw internet provider. Niemand kan meekijken. Het is de meest effectieve manier om jouw internetverkeer en privacy online te beveiligen en beschermen. Met een VPN kun je jouw online identiteit afschermen of het laten lijken alsof jij je in een ander land of andere regio bevindt. Als je gebruik maakt van een VPN server, krijg je een ander IP-adres en kan jouw internetverkeer dus niet aan jou als persoon worden gekoppeld.

Wist je dat de vaste telefoon verleden tijd is! In onze blog lees je er meer over!

De voordelen van het gebruiken van een VPN

Voor consumenten is het grootste voordeel van een VPN server dus de privacy en bescherming tegen virussen en malware. Daarnaast maakt het gebruiken van een VPN het mogelijk om websites te gebruiken die normaal niet beschikbaar zijn voor jouw land of regio. Het enige dat je hoeft te doen, is de locatie die jouw IP-adres laat zien, aan te passen met behulp van de VPN verbinding. Op die manier kun je bijvoorbeeld eenvoudiger gratis films of series kijken via internet. Veel gratis streamingwebsites zijn namelijk alleen beschikbaar in Amerika of Engeland. Als je met jouw VPN server gebruik maakt van Netflix, kun je ook toegang krijgen tot films en series die op dit platform normaal gesproken alleen beschikbaar zijn voor bepaalde landen. Het aanbod van Netflix verschilt namelijk per land.

Een hogere online veiligheid

Een VPN biedt je meer veiligheid en privacy online. Doordat een VPN jouw IP-adres verandert, verberg jij jouw identiteit voor websites, apps en diensten die je willen volgen, bijvoorbeeld met behulp van cookies. Als je gebruik maakt van een goede VPN, zoals die van ExpressVPN, schermt deze ook jouw activiteiten af voor jouw internet provider, telefoon provider en iedereen die verder mee zou kunnen kijken of luisteren. Dit doet een VPN server met behulp van een laag van sterke encryptie. Hierdoor ben je dus ook beschermd tegen veel gevaren die je online tegen kunt komen, zoals virussen en malware, of hackers. 

Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over alles over de perilex aansluiting. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.

Comments are closed.