De vastgoedmarkt biedt op dit moment bijzonder gunstige investeringsmogelijkheden. Dat betekent dat je als vastgoedinvesteerder de kans op een mooi beleggingspand wilt kunnen grijpen zodra deze zich voordoet. Banken kunnen deze snelheid echter niet altijd bijbenen. In dat geval kan een kredietverstrekker door middel van een vastgoedlening de oplossing bieden. In dit artikel lees je wat een vastgoedlening inhoudt en wanneer je ervoor in aanmerking komt.

Wat weet jij over de waarde van jouw huis? In onze blog vertellen we je er alles over!

1. Wat houdt een vastgoedlening in?

Een vastgoed lening stelt je in staat om kortlopend een overbruggend geldbedrag te lenen om beleggingspanden mee te kunnen financieren. Dit zorgt ervoor dat je als vastgoedinvesteerder actief investeringskansen kunt grijpen.

  • Aanvraag – Een aanvraag kun je online indienen. Dikwijls geldt dat de looptijd van de lening tussen de 3 en 24 maanden ligt en er maximaal € 1.000.000 per UBO (Ultimate Benificial Owner) geleend kan worden.
  • Voorstel – De kredietverstrekker beoordeeld je aanvraag (in de regel binnen 24 uur) en komt vervolgens met een vrijblijvend leenvoorstel. 
  • Uitbetaling – Zodra je akkoord geeft aan het voorstel, wordt het geldbedrag binnen enkele dagen op je rekening gestort. Tijdens de looptijd betaal je rente, het geldbedrag los je doorgaans aan het einde van de looptijd in één keer af.

Wist je dat geld besparen op je vaste lasten helemaal niet zo moeilijk is? In onze blog lees je hoe je dit het beste kan doen!

2. Wanneer kom je in aanmerking voor een vastgoedlening?

Een vastgoedlening biedt een tijdelijke financiële overbrugging om een vastgoedinvestering aan te kunnen gaan. De kredietverstrekker stelt een aantal eisen aan iedere vastgoedinvesteerder, om zichzelf ervan te verzekeren dat het geleende geldbedrag daadwerkelijk terugbetaald kan worden.

  • Een vastgoedinvesteerder komt in aanmerking voor een vastgoedlening als diens onderneming tenminste 2 jaar bestaat.
  • De vastgoedinvesteerder dient tenminste 2 jaar ervaring met het investeren in vastgoed te hebben. 
  • Een vastgoedlening wordt verstrekt tot een maximale loan-to-value ratio van 70%, voor een looptijd van 3 tot 24 maanden en tot een maximaal bedrag van €1.000.000 per UBO (Ultimate Benificial Owner).
  • Om een vastgoedgoedlening af te sluiten moet de investeerder de getekende koopakte, het actueel taxatierapport, de UBO verklaring, de actuele aangifte inkomstenbelasting en hypotheekakte bij de kredietverstrekker in kunnen dienen.

Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over jouw zorgverzekering. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.

Comments are closed.