Overweeg jij een jacuzzi in je tuin of in je huis te laten plaatsen? Dat snappen we helemaal, wie wil dat nu niet? Lekker ontspannen in het warme water na een lange werkdag of na een intensieve workout. Een jacuzzi biedt daarnaast een hoop gezondheidsvoordelen die het alleen al waard zijn om er een aan te schaffen. Een aantal voordelen liggen misschien voor de hand, maar er zijn ook voordelen waar jij waarschijnlijk nog niet eens over na hebt gedacht. Die voordelen zetten we in dit artikel voor je op een rij!

Gezondheidsvoordelen van een jacuzzi 

Moet je iemand in je huishouden nog overtuigen dat een jacuzzi kopen een goed idee is, of twijfel je zelf misschien nog? Lees dan maar eens door deze gezondheidsvoordelen heen:

  • Stressvermindering: Een ontspanningsmoment vinden is niet voor iedereen meer even makkelijk tegenwoordig. Het warme water van een jacuzzi biedt je totale ontspanning, plezier en welzijn. Je kunt dit effect nog versterken door bubbels of massagejets toe te voegen!
  • Vermindering van klachten: Heb je regelmatig of chronisch last van nekklachten, artrose, stress, fibromyalgie, artritis of rugklachten? Een combinatie van warm water, bubbels en massage zorgt voor een verlichting van de pijn en de klachten. 
  • Bloedsomloop: Het warme water van een jacuzzi stimuleert de bloedsomloop en zorgt voor een vermindering van druk op je spieren en gewrichten. Hierdoor kun je volledig ontspannen. 


Nog niet helemaal overtuigd? Een jacuzzi kan je, net als een warm bad, helpen met afvallen!

Het hele jaar door ontspanning

Je kunt het hele jaar door genieten van een jacuzzi of een zwemspa, of je hem nu buiten of binnen hebt staan. Het is namelijk geen seizoensgebonden product, aangezien de temperatuur van het water vast rond de 38 graden ligt. Ook als het buiten koud is, zit jij in de jacuzzi lekker warm. Bij de meeste zwemspa modellen kun je de temperatuur van het water zelf instellen en eventueel nog verhogen tot 40 graden. In de zomer zou je er juist voor kunnen kiezen om het water wat kouder te zetten, zodat je lekker kunt afkoelen. 

Weinig onderhoud nodig 

Een ander voordeel van een jacuzzi is dat hij weinig onderhoud vergt. Je hebt geen dure onderhoudsproducten nodig om te zorgen dat jouw zwemspa lang meegaat en mooi blijft. Het is verstandig om het water regelmatig een keer te verschonen, vooral als je de jacuzzi veel gebruikt. Het enige dat je verder nodig hebt om de jacuzzi en het water schoon en gezond te houden, zijn waterbehandelingsproducten zoals chloortabletten of producten waarmee je de pH-waarde van het water kunt regelen.

Comments are closed.