Als ouder wil je jouw kinderen graag tevreden houden en geniet je er gigantisch van als zij het naar hun zin hebben. Kinderen houden van spelen en soms ook van de grenzen op zoeken van hun ouders als zij zich vervelen. Gelukkig is daar een oplossing voor. Met een trampoline hoeft jouw kind zich nooit meer te vervelen. Een bijkomend voordeel is dat bijna alle kinderen het geweldig zouden vinden om een eigen trampoline tot hun beschikking te hebben. Hier kunnen je kinderen zelf op springen, nieuwe trucjes leren en er kunnen vrienden of vriendinnetjes met hen meekomen springen. Hier zijn ze wel even zoet mee en het geeft jouw als ouder een hoop rust!
Als je hebt besloten om een trampoline aan te schaffen, is het eerst van belang om te kijken wat voor soort trampoline je wilt kopen voor je kind(eren). Er zijn namelijk trampolines die je op de grond kunt neerzetten en trampolines die je moet inbouwen/ingraven. In het tweede geval wordt het ietwat complexer, maar geen zorgen! Ik leg je in deze blog van top tot teen uit hoe je een trampoline kunt inbouwen/ingraven. Zo heb je binnen de kortste tijd een trampoline in je tuin staan voor je kind(eren). PS: misschien vind je het zelf ook wel hartstikke leuk! Het is ook nog eens hartstikke goed voor je conditie.
Hoe kun je een trampoline ingraven of inbouwen?
De manier waarop je precies een trampoline moet ingraven of inbouwen is per trampoline verschillend. Houd daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing bij de hand en bekijk goed wat op de door jou gekochte trampoline van toepassing is. Toch is er wel een algemene richtlijn voor hoe het inbouwen of ingraven van een trampoline werkt. Daarom vind je hieronder een stappenplan.
Stap 1: bepaal de plaats waar de trampoline moet komen. Voordat je aan de slag gaat met het inbouwen van een trampoline is het belangrijk om de plaats goed te bepalen. Daarna baken je de plaats af waar de trampoline ingegraven moet worden. Hiervoor kun je de trampoline al monteren, zodat je een goed beeld hebt van waar de trampoline precies komt.
Stap 2: laat de trampoline ongeveer 10 á 15 centimeter boven de grond uitsteken. Dit is om te zorgen voor een goede luchtdoorstroming. Het voordeel hiervan is dat het verlaagde frame van 38 centimeter dan nog maar een diepte van ongeveer 25 centimeter nodig heeft voor de zijkant. Het is ook belangrijk dat je onder de springmat een diepe komvormige kuil graaft. Om het risico zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk dat je een ruimte van minimaal 1 meter tussen de springmat en het diepste punt van de put laat.
Stap 3: om de trampoline nog veiliger te maken is het belangrijk om voor een laag stabilisé of enkele stukken rubber tegel te hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat de trampoline goed waterpas komt te staan. In dit geval zal de trampoline niet kunnen verzakken en je wilt een verzakking van de trampoline uiteraard voorkomen. Als het gaat om de put zelf is het verstandig om hier kiezel of onkruiddoek aan toe te voegen. Dit voorkomt namelijk eventuele begroeiing.
Stap 4: nadat je de trampoline hebt geplaatst kun je de grond opnieuw mooi aanvullen tegen de bekisting.
Wat weet jij over goedkoop je tuin opknappen? In onze blog vertellen we je er alles over!
De trampolinerand
Bij een trampoline moet de veiligheid natuurlijk voorop staan. Hiervoor is het belangrijk dat de trampoline over een goede trampoline rand beschikt. Kies een trampoline rand die goed bij de trampoline past. Waar moet je op letten bij het kiezen van een trampolinerand?
De maat van het randkussen: bij de maat van het randkussen moet je letten op of het goed aansluit op het frame van de trampoline, maar het randkussen moet ook goed aansluiten op de springmat.
De dikte van de trampolinerand: ten tweede is de dikte van de trampoline rand van invloed op de veiligheid en duurzaamheid van de trampoline. De minimale dikte van een trampoline rand is 20 millimeter. Toch moet je wel onthouden: hoe dikker de rand van de trampoline, hoe veiliger. Vooral als je een ingebouwde trampoline hebt is het zeer belangrijk om te kiezen voor een dikke trampoline rand om de veiligheid te maximaliseren. Dit komt doordat er veel gelopen wordt over de trampoline rand.
Hoe diep moet je een trampoline graven?
Het is aan te raden om een trampoline zo diep mogelijk te begraven. Dit is om ervoor te zorgen dat de trampoline stabiel is en niet omvergeblazen kan worden door de wind. Hoe dieper de trampoline is ingegraven, hoe minder kans er is dat hij omvergeblazen kan worden.
Hoe diep u de trampoline precies moet begraven, is afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Als u in een gebied woont waar sterke wind komt, kan het verstandig zijn om de trampoline dieper te begraven dan in een gebied waar minder wind is. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de trampoline en het type grond waarop hij staat.
Over het algemeen is het aan te raden om de trampoline zo diep te begraven dat hij ongeveer 15 centimeter onder de grond staat. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat de trampoline stabiel is en niet omvergeblazen kan worden door de wind. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de specifieke omstandigheden waarin de trampoline staat, en om eventuele extra maatregelen te nemen als dat nodig is.
Wist je dat je tuin upgraden helemaal niet zo moeilijk is? In onze blog lees je hoe je dit het beste kan doen!
Kan een trampoline op stenen staan?
Het is mogelijk om een trampoline op stenen te laten staan, mits de stenen stevig genoeg zijn om het gewicht van de trampoline te dragen. Als de stenen stevig genoeg zijn, kan de trampoline op hen staan zonder dat er problemen ontstaan.
Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat een trampoline op stenen vaak minder stabiel is dan een trampoline die op de grond staat. Dit komt omdat de trampoline op stenen vaak meer beweging kan hebben, wat kan leiden tot onveilige situaties. Als u besluit om een trampoline op stenen te laten staan, is het daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de trampoline goed beveiligd is, bijvoorbeeld door het gebruik van haken of bevestigingen die de trampoline aan de stenen vastmaken.
In het algemeen is het echter aan te raden om een trampoline op de grond te laten staan, in plaats van op stenen. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat de trampoline stabiel is en niet omvergeblazen kan worden door de wind. Het is belangrijk om de specifieke omstandigheden waarin de trampoline staat in acht te nemen, en eventuele extra maatregelen te nemen als dat nodig is.
Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over een berg trampoline. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.
Comments are closed.