Design en lifestyleDesign en lifestyle

Als ouder wil je jouw kinderen graag tevreden houden en geniet je er gigantisch van als zij het naar hun zin hebben. Kinderen houden van spelen en soms ook van de grenzen op zoeken van hun ouders als zij zich vervelen. Gelukkig is daar een oplossing voor. Met een trampoline hoeft jouw kind zich nooit meer te vervelen. Een bijkomend voordeel is dat bijna alle kinderen het geweldig zouden vinden om een eigen trampoline tot hun beschikking te hebben. Hier kunnen je kinderen zelf op springen, nieuwe trucjes leren en er kunnen vrienden of vriendinnetjes met hen meekomen springen. Hier zijn ze wel even zoet mee en het geeft jouw als ouder een hoop rust! 

Als je hebt besloten om een trampoline aan te schaffen, is het eerst van belang om te kijken wat voor soort trampoline je wilt kopen voor je kind(eren). Er zijn namelijk trampolines die je op de grond kunt neerzetten en trampolines die je moet inbouwen/ingraven. In het tweede geval wordt het ietwat complexer, maar geen zorgen! Ik leg je in deze blog van top tot teen uit hoe je een trampoline kunt inbouwen/ingraven. Zo heb je binnen de kortste tijd een trampoline in je tuin staan voor je kind(eren). PS: misschien vind je het zelf ook wel hartstikke leuk! Het is ook nog eens hartstikke goed voor je conditie.

Hoe kun je een trampoline ingraven of inbouwen?

De manier waarop je precies een trampoline moet ingraven of inbouwen is per trampoline verschillend. Houd daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing bij de hand en bekijk goed wat op de door jou gekochte trampoline van toepassing is. Toch is er wel een algemene richtlijn voor hoe het inbouwen of ingraven van een trampoline werkt. Daarom vind je hieronder een stappenplan.

Stap 1: bepaal de plaats waar de trampoline moet komen. Voordat je aan de slag gaat met het inbouwen van een trampoline is het belangrijk om de plaats goed te bepalen. Daarna baken je de plaats af waar de trampoline ingegraven moet worden. Hiervoor kun je de trampoline al monteren, zodat je een goed beeld hebt van waar de trampoline precies komt.

Stap 2: laat de trampoline ongeveer 10 á 15 centimeter boven de grond uitsteken. Dit is om te zorgen voor een goede luchtdoorstroming. Het voordeel hiervan is dat het verlaagde frame van 38 centimeter dan nog maar een diepte van ongeveer 25 centimeter nodig heeft voor de zijkant. Het is ook belangrijk dat je onder de springmat een diepe komvormige kuil graaft. Om het risico zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk dat je een ruimte van minimaal 1 meter tussen de springmat en het diepste punt van de put laat.

Stap 3: om de trampoline nog veiliger te maken is het belangrijk om voor een laag stabilisé of enkele stukken rubber tegel te hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat de trampoline goed waterpas komt te staan. In dit geval zal de trampoline niet kunnen verzakken en je wilt een verzakking van de trampoline uiteraard voorkomen. Als het gaat om de put zelf is het verstandig om hier kiezel of onkruiddoek aan toe te voegen. Dit voorkomt namelijk eventuele begroeiing.

Stap 4: nadat je de trampoline hebt geplaatst kun je de grond opnieuw mooi aanvullen tegen de bekisting.

De trampolinerand

Bij een trampoline moet de veiligheid natuurlijk voorop staan. Hiervoor is het belangrijk dat de trampoline over een goede trampoline rand beschikt. Kies een trampoline rand die goed bij de trampoline past. Waar moet je op letten bij het kiezen van een trampolinerand?

De maat van het randkussen: bij de maat van het randkussen moet je letten op of het goed aansluit op het frame van de trampoline, maar het randkussen moet ook goed aansluiten op de springmat.

De dikte van de trampolinerand: ten tweede is de dikte van de trampoline rand van invloed op de veiligheid en duurzaamheid van de trampoline. De minimale dikte van een trampoline rand is 20 millimeter. Toch moet je wel onthouden: hoe dikker de rand van de trampoline, hoe veiliger. Vooral als je een ingebouwde trampoline hebt is het zeer belangrijk om te kiezen voor een dikke trampoline rand om de veiligheid te maximaliseren. Dit komt doordat er veel gelopen wordt over de trampoline rand.

Comments are closed.