Design en lifestyleDesign en lifestyle

Zijn uw sloten beschadigd en werken ze daardoor niet meer naar behoren? Dan is het zaak om ze zo snel mogelijk te vervangen. Een defect slot maakt het namelijk niet langer mogelijk om een deur veilig af te sluiten, waardoor iedereen zich toegang kan verschaffen tot uw woning. Een slot dat niet meer werkt, kan mogelijk nog hersteld worden door een slotenmaker. Een geforceerd slot moet daarentegen vervangen worden. Maar hoe kunt u een slot vervangen?

Cilinderslot vervangen

Wanneer u enigszins handig bent, kunt u een slot in veel gevallen zelf vervangen. Het ligt er wel aan wat voor een soort slot u gaat vervangen. Indien het een simpel cilinderslot betreft, kunt u de werkzaamheden prima zelf uitvoeren. In veel gevallen is enkel de cilinder beschadigd, waardoor het niet noodzakelijk is om het hele slot te vervangen. Meestal volstaat dan ook het vervangen van de cilinder en dit is niet een hele lastige opgave.

Meerpuntssluiting vervangen

De buitendeuren van veel nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig voorzien van een meerpuntssluiting. Dit type slot zorgt ervoor dat de deur op verschillende punten wordt afgesloten, waardoor uw woning beter beveiligd is tegen onder meer inbraken. Doordat dit slot uw deur op meerdere plekken afsluit, is het bijzonder lastig om het slot te vervangen. Het slot zit namelijk deels in de deur verwerkt, waardoor u beter een slotenmaker in kunt schakelen om het betreffende slot op de juiste manier te vervangen.

Slotenmaker inschakelen

Wilt u niet zelf uw sloten vervangen of lukt het u gewoonweg niet? Schakel dan gewoon een slotenmaker in om het probleem te verhelpen. Ook wanneer u geen ervaring heeft met het vervangen van sloten is het aan te raden een professional in te schakelen. Een slotenmaker staat in de meeste gevallen binnen afzienbare tijd bij u op de stoep, waardoor uw slot snel vervangen is en u uw deur weer veilig af kunt sluiten.

Write A Comment