Vloerverwarming leggen is niet erg simpel, maar het is wel mogelijk om het helemaal zelf te leggen. Het aanleggen van de verwarming in de vloer is gemakkelijk te doen door het volgen van verschillende stappen. Als je al deze stappen hebt doorlopen, ligt de vloerverwarming er perfect bij. In dit blogbericht willen we je graag tips geven over hoe je zelf vloerverwarming van FHCN.nl kunt leggen.

Verschillende soorten vloerverwarming leggen

Als je vloerverwarming gaat leggen, is het belangrijk om te weten dat er twee verschillende soorten zijn. Allereerst kun je ervoor kiezen om elektrische vloerverwarming te leggen. De elektrische vloerverwarming wordt veelal gekozen voor kleinere ruimtes en als bijverwarming, zoals bijvoorbeeld op de badkamer. Een ander type vloerverwarming is middels warm water. Dit type vloerverwarming kan op vier manieren worden gelegd. Vloerverwarming infrezen is hier een van de bekendere vormen van. Daarnaast kun je ook kiezen voor noppenplaten, draadmatten en trackerplaten.

Elektrische vloerverwarming aanleggen

Heb je de keuze gemaakt voor een elektrische vloerverwarming? Dan is het uiterst belangrijk dat je deze aansluit op een geaard stopcontact. Als je de vloerverwarming in de badkamer gaat leggen, is het verstandig om het stopcontact buiten de badkamer te leggen. Schroef vervolgens ook de thermostaat op de gewenste plek aan de muur. Als je dit eenmaal gedaan hebt, ga je door met het plaatsen van isolatiefolie. Deze rol je uit over de voer. Let er op dat de aluminium zijde bovenaan zit. Vervolgens leg je de verwarmingskabel in lussen over de isolatielaag heen. Zorg ervoor dat de uiteinden uiteindelijk bij elkaar uitkomen. Heb je dit liggen? Dan kun je de sensor op de vloer plaatsen en de kabel vastplakken met tape. Vervolgens ga je de vloerverwarming in verbinding maken met de thermostaat en dan kun je de tegels gaan leggen. De vloertegels leg je over de vloerverwarming heen en je kunt direct gaan genieten van de warmte!

Wat weet jij over vloerisolatie plaatsen? In onze blog vertellen we je er alles over!

Warm water vloerverwarming plaatsen

Naast de elektrische vloerverwarming, wordt er ook vaak gekozen voor een warm water vloerverwarming. Deze leg je echter op een andere manier. Er zijn namelijk vier verschillende manieren van deze vloerverwarming, maar het overgrote gedeelte wordt hetzelfde aangelegd. Het aanleggen van de warm water vloerverwarming gaat met buizen. Deze begeleiden het warme water door de hele vloer heen, waardoor het warmer wordt in huis. Het is aangeraden om de buizen in een slakkenhuis legpatroon aan te leggen. Op deze wijze wordt het water op een goede manier verdeeld en zal de warmte evenredig door de woning worden verdeeld. Het afgekoelde water wordt gemakkelijk teruggeleid zonder dat de woning hier last van heeft. Zo ga je niet onnodig stoken en bespaar je veel energie!

Is zelf vloerverwarming leggen moeilijk?

Het leggen van zelf vloerverwarming kan in sommige gevallen moeilijk zijn, afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Als u geen ervaring heeft met het leggen van vloerverwarming, of als u niet vertrouwd bent met de benodigde gereedschappen en materialen, kan het lastig zijn om dit zelf te doen.

In dit geval kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen. Een ervaren vloerverwarmingsexpert kan u helpen bij het leggen van de vloerverwarming, zodat u er zeker van kunt zijn dat het goed gebeurt. Dit kan u veel tijd en moeite besparen, en ervoor zorgen dat de vloerverwarming goed werkt en duurzaam is.

Als u wel ervaring heeft met het leggen van vloerverwarming en vertrouwd bent met de benodigde gereedschappen en materialen, kan het leggen van de vloerverwarming in principe niet al te moeilijk zijn. In dit geval kunt u het zelf doen, mits u de juiste stappen volgt en de aanwijzingen opvolgt die bij het product worden geleverd. Het is wel belangrijk om er zeker van te zijn dat u de juiste materialen en gereedschappen heeft voordat u begint, zodat u het beste resultaat kunt bereiken.

Wist je dat sloten vervangen helemaal niet zo moeilijk is? In onze blog lees je hoe je dit het beste kan doen!

Kun je zelf vloerverwarming leggen?

Het is mogelijk om zelf vloerverwarming te leggen, mits u over de juiste kennis, ervaring en gereedschappen beschikt. Als u geen ervaring heeft met het leggen van vloerverwarming, of als u niet vertrouwd bent met de benodigde gereedschappen en materialen, kan het lastig zijn om dit zelf te doen. In dit geval kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen.

Als u wel ervaring heeft met het leggen van vloerverwarming en vertrouwd bent met de benodigde gereedschappen en materialen, kan het leggen van de vloerverwarming in principe niet al te moeilijk zijn. In dit geval kunt u het zelf doen, mits u de juiste stappen volgt en de aanwijzingen opvolgt die bij het product worden geleverd. Het is wel belangrijk om er zeker van te zijn dat u de juiste materialen en gereedschappen heeft voordat u begint, zodat u het beste resultaat kunt bereiken.

Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over het geven van een make over aan je interieur. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.

Comments are closed.