Heb jij echte groene vingers? Wil je graag aan de slag in de tuin met nieuwe planten? Dan zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten. Het plaatsen van bloembollen is namelijk niet zomaar gedaan. Als je wilt dat er mooie tuinplanten uit groeien, is het belangrijk dat je de juiste stappen onderneemt. Zo kan het bijvoorbeeld erg veel schelen in welk seizoen je de bloembollen in de tuin zet. Verwijder daarnaast altijd ook het onkruid dat in de weg zit. In dit blogbericht gaan we je meer vertellen over hoe je bloembollen moet planten.

Wat weet jij over Japanse tuinplanten? In onze blog vertellen we je er alles over!

Wanneer ga je bloembollen planten?

Als het najaar begint, is het tijd om de najaarsbollen te gaan planten. Kijk bijvoorbeeld naar bloembollen van de narcis of de tulp. Deze hebben namelijk baat bij de kou van de winter. Door ze in het najaar te planten, krijgen de bloembollen voldoende tijd om zich goed in de grond te nesten. Vervolgens worden de wortels sterk aangemaakt en krijgt de plant de beste mogelijkheid om goed te gaan groeien. Als het daarna mooier weer wordt, en het voorjaar komt eraan, kun je ze zien stralen. Hoe beter het wortelgestel van de bloembollen zich heeft ontwikkeld, hoe mooier de tuinplanten zullen bloeien.

Wist je dat natuurlijk onkruid bestrijden helemaal niet zo moeilijk is? In onze blog lees je hoe je dit het beste kan doen!

Hoe ga je bloembollen precies planten?

In eerste instantie ga je al het onkruid uit de tuin verwijderen. Hier horen ook de bladeren en de kleine steentjes bij. Vervolgens kun je aan de slag gaan om de tuin wat beter te maken. Je kunt bijvoorbeeld de tuin bemesten of wat tuinaarde toevoegen. Als je daarna de tulpenbollen gaat planten, graaf je individuele gaten voor de bollen. De grote bloembollen plant je op een diepte van 15 centimeter en de kleinere kunnen op 7 tot 10 centimeter geplant worden. Zorg er altijd voor dat de punt naar boven zit en dat je ze niet te hard aanduwt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je de bloembollen beschadigt.

Bloembollen voor binnen

Ook als je geen tuin hebt, kun je genieten van bloembollen. Deze kun je namelijk perfect in een pot zetten. De bol-op-pot kun je gemakkelijk op een plantenstandaard in de woning zetten. Deze plantenstandaard kun je vullen met verschillende planten, waaronder mooie tulpenbollen in een pot. Vervolgens kun je deze door het hele interieur verplaatsen. Als je tulpen in een pot gaat plaatsen, kun je dit veel eerder doen dan wanneer je ze in de tuin plaatst. Zorg er wel voor dat je goed voor de bollen blijft zorgen. Ze moeten natuurlijk genoeg water krijgen om een goed wortelgestel te ontwikkelen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of de planten wel of geen zon nodig hebben!

Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over een witte plantenstandaard. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.

Comments are closed.