Japanse tuinplanten zijn een zeer belangrijk onderdeel van de Japanse tuinstijl. Er zijn veel verschillende soorten planten die kunnen worden gebruikt om je tuin te verfraaien en toe te voegen aan de algehele sfeer.

Wat is een Japanse tuin

Een Japanse tuin is een tuin die is geïnspireerd op de tuinen van Japan. Ze zijn ontworpen als een plaats van spirituele en fysieke rust.

Een Japanse tuin wordt meestal aangelegd door mensen die willen ontsnappen aan de stress van de wereld. Het ontwerp is bedoeld om in harmonie te zijn met de natuur en omvat daarom vaak watervallen, bomen, rotsen en vijvers.

De planten die in deze tuinen worden gebruikt, zijn meestal klein en delicaat. Ze omvatten mossen, varens en kleine bloemen zoals kersenbloesems of azalea’s.

Wat weet jij over goedkoop je tuin opknappen? In onze blog vertellen we je er alles over!

Welke planten in Japanse tuin

De meest voorkomende planten die je in een Japanse tuin aantreft, zijn groenblijvende bomen, bamboe en pijnbomen.

Groenblijvende bomen worden vaak gebruikt om de tuin er natuurlijker uit te laten zien en om mensen schaduw te geven. Bamboe wordt vaak gebruikt als decoratief element in de tuin omdat het lang en slank is. Pijnbomen worden vaak gebruikt om een lang leven te vertegenwoordigen, omdat ze erg langzaam groeien.

Wist je dat een plantenstandaard in het wit in je interieur verwerken helemaal niet zo moeilijk is? In onze blog lees je hoe je dit het beste kan doen!

Groenblijvende planten Japanse tuin

De groenblijvende planten in een Japanse tuin worden meestal gebruikt om een elegante en formele sfeer te creëren. Ze staan vaak voor in de tuin en zijn meestal donkergroen of blauwgroen van kleur.

Over het algemeen hebben Japanse tuinen een meer natuurlijke uitstraling in tegenstelling tot westerse tuinen, die doorgaans meer bloemen en kleuren hebben.

Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over kunstplanten in huis. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.

Write A Comment