Het einde van het jaar nadert, de nieuwe zorgpremies zijn bekend en je vraagt je af of je met jouw huidige zorgverzekering het komende jaar in wil gaan. In dit artikel lees je wanneer overstappen de beste keus is en hoe je een nieuwe zorgverzekering vindt. 

Wanneer overstappen van zorgverzekering een goed idee is

Je bent er nog niet aan uit of je bij je huidige zorgverzekeraar blijft of overstapt. Er zijn een aantal dingen om aandacht aan te besteden als je overweegt om een punt te zetten achter je huidige zorgverzekering. 

Is de basis goed?

Om de beste zorgverzekering 2023 te vinden, moet je eerst kijken naar je basisverzekering. Deze is verplicht en wat uit de basisverzekering vergoed wordt, is voor iedereen hetzelfde. Er zit wel verschil in het soort polis dat je kiest. Een budgetpolis is bijvoorbeeld een goede keus wanneer je geen voorkeur hebt voor bepaalde zorgverleners. Deze is de goedkoopste variant. De duurste optie is een restitutiepolis, waarbij je 100% vrije artsenkeus en vergoeding krijgt. Zoek je een gulden middenweg? Dan is een naturapolis wellicht geschikt. Deze polis biedt doorgaans 75% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners, waaruit je een ruime keus hebt.

Biedt de aanvullende verzekering alles wat je zoekt?

Ben je aanvullend verzekerd? Dan loont het om eens goed te kijken naar de dekking van je verzekering, zeker als je jouw huidige zorgverzekering al enige tijd hebt. Het zou zomaar kunnen dat je betaalt voor zorg die je niet (meer) nodig hebt, zoals de fysiotherapeut. Misschien is er juist zorg die je wel nodig gaat hebben; denk hierbij aan kraamzorg bij gezinsuitbreiding of wanneer je de anticonceptiepil gaat gebruiken. Door hier zorgvuldig naar te kijken, krijg je altijd de goedkoopste zorgverzekering. Denk dus goed na of jouw huidige zorgverzekering nog bij je past en waar je aanpassen kunt doen.

Passen de idealen bij je?

Wist je dat zorgverzekeraars vaak aandelen hebben? Het kan belangrijk voor je zijn dat jouw zorgverzekeraar aandelen heeft in bedrijven die passen bij jouw idealen. Sta je zelf voor duurzaamheid en wereldvrede? Dan is een zorgverzekeraar die daarin investeert een goede optie voor jou. Op de website van de zorgverzekeraar is te vinden welke idealen zij naleven. 

Hoe vind je een nieuwe zorgverzekering?

Na een goede overweging, weet je het zeker: je gaat overstappen van zorgverzekering. Hoe vind je nou de een nieuwe zorgverzekering die past bij al jouw wensen? Dat gaat heel makkelijk online, via specifieke websites die zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Op Vergelijk de zorgverzekeringen bijvoorbeeld vind je in twee minuten de zorgverzekering die helemaal bij je past. Zo ga je fijn het nieuwe jaar in! 

Comments are closed.