Als je overweegt om je vloer te renoveren en je hebt al tegels, dan is het een goed idee om de mogelijkheid van een gietvloer te overwegen. Een gietvloer kan een moderne uitstraling aan je ruimte geven en heeft tal van voordelen, waaronder duurzaamheid en eenvoudig onderhoud. Maar voordat je beslist om een gietvloer over je bestaande tegels te laten leggen, is het belangrijk om de kosten en de waarde van deze investering te begrijpen.

De Voordelen van een Gietvloer

Laten we beginnen met de voordelen van een gietvloer. Deze vloeren hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun esthetische aantrekkingskracht en functionaliteit:

 1. Moderne uitstraling: Gietvloeren hebben een strak en naadloos uiterlijk, wat een eigentijdse en minimalistische uitstraling aan je ruimte geeft.
 2. Duurzaamheid: Gietvloeren zijn slijtvast en kunnen tientallen jaren meegaan zonder veel tekenen van slijtage te vertonen.
 3. Eenvoudig onderhoud: Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Stofzuigen en af en toe dweilen is meestal voldoende.
 4. Hygiënisch: Gietvloeren zijn waterdicht en hebben geen voegen waar vuil en bacteriën zich kunnen ophopen, waardoor ze ideaal zijn voor keukens en badkamers.

Nu, laten we eens kijken naar de kosten van het installeren van een gietvloer over bestaande tegels.

De Kosten van een Gietvloer over Tegels

De kosten van het leggen van een gietvloer over tegels variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 1. Voorbereiding van de ondergrond: De bestaande tegels moeten grondig worden gereinigd en voorbereid voordat de gietvloer kan worden aangebracht. Dit kan extra kosten met zich meebrengen als de tegels in slechte staat verkeren.
 2. Type gietvloer: Er zijn verschillende soorten gietvloeren beschikbaar, zoals epoxy en polyurethaan. De kosten variëren afhankelijk van het gekozen type.
 3. Oppervlakte van de ruimte: De grootte van de ruimte bepaalt de totale kosten. Gietvloeren worden meestal per vierkante meter geprijsd.
 4. Installatiekosten: De kosten van arbeid voor het aanbrengen van de gietvloer variëren per regio en aannemer.

Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten van het aanbrengen van een gietvloer over tegels ergens tussen de €50 en €150 per vierkante meter liggen. Dit is een aanzienlijke investering, maar het kan de moeite waard zijn vanwege de voordelen die een gietvloer biedt.

Is het de Investering Waard?

Of het de investering waard is om een gietvloer over tegels te leggen, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en budget. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Esthetiek: Als je houdt van de moderne uitstraling van gietvloeren en bereid bent om te investeren in een duurzame en aantrekkelijke vloer, kan dit de juiste keuze zijn voor jou.
 2. Lange termijn: Gietvloeren zijn duurzaam en gaan lang mee. Als je van plan bent om lang in je huis te blijven, kan de investering zichzelf op de lange termijn terugbetalen in termen van minder onderhoud en vervanging.
 3. Budget: Het is belangrijk om je budget in overweging te nemen. Als de kosten van een gietvloer over tegels buiten je budget vallen, zijn er ook andere vloeropties beschikbaar, zoals laminaat of vinyl, die meer kosteneffectief kunnen zijn.

Kortom, het leggen van een gietvloer over tegels kan een waardevolle investering zijn als je op zoek bent naar een moderne en duurzame vloeroptie. Het is belangrijk om offertes van verschillende aannemers te vergelijken en je budget zorgvuldig te plannen voordat je een beslissing neemt. Op die manier kun je genieten van de voordelen van een prachtige gietvloer zonder je financiën te zwaar te belasten.

Comments are closed.