Overweeg je om shutters te laten plaatsen voor jouw ramen? Als je graag raamdecoratie wil die echt iets toevoegt aan jouw interieur, dan zijn shutters een goede keuze. Het kan soms lastig zijn om voor de juiste raambekleding te kiezen, aangezien je vandaag de dag zoveel mogelijkheden hebt. Om je te helpen bij het maken van je keuze, zetten we in dit artikel alle voordelen van shutters voor je op een rij!

Shutters kunnen op maat gemaakt worden 

Een van de grootste voordelen van shutters voor je woning, is dat je ze eenvoudig op maat kunt laten maken voor jouw ramen. Zo hoef je niet te twijfelen en met een meetlat allerlei winkels door te struinen om geschikte shutters te vinden voor jouw woning. Je kunt thuis gewoon simpel de maten opmeten, of dit zelfs laten doen, en die maten vervolgens doorgeven aan een specialist om shutters op maat te laten maken. Hierdoor zijn ze ook op allerlei soorten ramen te plaatsen, of je nu ronde of hoekige ramen hebt of andere speciale vormen, draairamen of kiepramen, je kunt altijd passende shutters laten maken. 

De waarde van je woning verhogen 

Shutters zijn sfeervolle blikvangers voor in huis, niet zomaar saaie raamdecoratie. Ze zorgen voor meer uitstraling, zeker als je ze zo laat maken dat ze aansluiten op de rest van je interieur. Daarnaast zijn shutters een duurzame manier van zonwering, waardoor ze de waarde van je woning doen stijgen. Ze beperken namelijk het warmteverlies omdat ze goed isoleren. Hierdoor kun je efficiënter verwarmen, omdat de warmte beter binnen blijft hangen in de winter en in het najaar. In de zomer houden ze juist effectief het zonlicht tegen en daardoor ook de warmte buiten. Shutters zorgen er dus voor dat jouw energiekosten dalen en de waarde van jouw woning stijgt, dat is toch mooi meegenomen!

Praktisch en makkelijk schoon te houden

Shutters zijn erg praktisch, aangezien je ze kunt gebruiken om gemakkelijk de lichtinval in huis te regelen. Je kunt ze helemaal dicht zetten als je veel zon en licht tegen wil houden, maar je kunt ze ook helemaal open zetten als je juist veel licht en warmte binnen wil laten. Shutters zijn ook half te openen, zodat er wel veel licht binnenkomt, maar je geen last hebt van fel zonlicht, bijvoorbeeld als je achter de computer of voor de tv zit of aan het lezen bent. Veel soorten raamdecoratie zijn wat lastiger schoon te houden, zoals sommige jaloezieën, maar dat is bij shutters zeker niet het geval. Je hoeft niet alle lamellen apart schoon te maken. Je kunt de shutters helemaal sluiten, zodat je alles in één keer schoon kunt maken. 

Comments are closed.