Ben jij als liefhebber van wandelvakanties op zoek naar nieuwe uitdagingen? Wellicht is dan het Southwest coast path iets voor jou. Je wandelt door de prachtige Engelse landschappen en komt in veel authentieke dorpjes aan de zuidwestkust. Onderweg valt er van alles te zien en te beleven. 

Over de route van het Southwest coast path

Het Southwest coast path is met ruim 1.000 kilometer de langste gemarkeerde wandelroute van Engeland. De wandelroute, die begint bij Minehead en eindigt bij South Haven Point, is onderverdeeld in 8 delen. Als je de gehele route wilt lopen, kost het je wel de nodige tijd. Per dag zal je zo’n 18 kilometer afleggen waar je gemiddeld zo’n 5 uur over doet. Onderweg kom wandel je door de schitterende landschappen, door dalen en over bergpassen maar ook door pittoreske oude vissersdorpjes. Overnachten doe je meestal in een typisch Engelse B&B waar je ook een stevig Engels ontbijt krijgt. Kamperen mag alleen op de campings.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de deel van deze prachtige route te lopen. Een van de mooiste stukken ligt tussen Padstow en St. Ives. Je komt langs ruige kliffen met fraaie uitzichten en uitnodigende stranden. Onderweg valt er genoeg te zien. 

Wat weet jij over een Scandinavische badkamer? In onze blog vertellen we je er alles over!

De beste tijd om te wandelen

De beste tijd om het Southwest coast path te bewandelen is tussen maart en oktober. In het voorjaar en de herfst is het wel iets frisser en is de kans op regen het grootst. In de zomer is het vaak lekker weer is met een maximale temperatuur zo’n 19 graden. In deze tijd valt ook de minste regen. Bedenk wel dat de zomermaanden juli en augustus erg druk zijn. Hou wat betreft je kleding ook goed rekening met de diverse weersomstandigheden. Wist je trouwens dat er een speciale bagageservice bestaat die jouw koffer steeds van het ene naar het andere verblijf verplaatst? Super handig!

Hoe je er komt

Als je het Southwest coast path wilt gaan bewandelen, heb je diverse mogelijkheden om er naar toe te reizen. De snelste en meest eenvoudige is om het vliegtuig naar Newquay te pakken. Vanuit hier is het nog een uurtje of drie met de trein. Maar Bristol of Londen behoren ook tot de mogelijkheden. Mocht onverwachts je vlucht geannuleerd worden is er geen nood aan de man. Er zijn genoeg alternatieven en bovendien heb je recht op een vergoeding.

Wist je dat natuurtinten in je interieur verwerken helemaal niet zo moeilijk is? In onze blog lees je hoe je dit het beste kan doen!

Zijn er campings bij de southwest coast path?

Ja, er zijn verschillende campings langs de Southwest Coast Path. Deze wandelroute loopt langs de kust van het zuidwesten van Engeland, van Minehead in Somerset tot Poole in Dorset. Er zijn tal van campings langs de route, waaronder veel kleine, familiegerichte campings en enkele grote campings met veel voorzieningen. Bijvoorbeeld de Ladycross Plantation Campsite in Devon, de Treloan Coastal Holidays in Cornwall en de Wareham Forest Tourist Park in Dorset. Deze campings bieden een uitstekende uitvalsbasis om de Southwest Coast Path te verkennen en de prachtige kustlijn van Engeland te genieten.

Waar begint het Southwest coast path?

De Southwest Coast Path begint in Minehead, een klein stadje in Somerset, in het zuidwesten van Engeland. Vanaf hier loopt de wandelroute langs de kust naar het zuiden, via Devon en Cornwall, tot aan Poole in Dorset, waar de route eindigt. De Southwest Coast Path is de langste nationale wandelroute van Engeland, met een totale lengte van meer dan 1.014 kilometer. Het is een uitdagende route die door sommige gebieden moeilijk toegankelijk is, maar het biedt ook prachtige uitzichten op de kustlijn van Engeland en de oceaan. Als je van plan bent om de Southwest Coast Path te lopen, is het aan te raden om goed voorbereid te zijn en genoeg tijd te reserveren om de route te volbrengen.

Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over Japanse tuin planten. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.

Comments are closed.