Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ben jij als liefhebber van wandelvakanties op zoek naar nieuwe uitdagingen? Wellicht is dan het Southwest coast path iets voor jou. Je wandelt door de prachtige Engelse landschappen en komt in veel authentieke dorpjes aan de zuidwestkust. Onderweg valt er van alles te zien en te beleven. 

Over de route van het Southwest coast path

Het Southwest coast path is met ruim 1.000 kilometer de langste gemarkeerde wandelroute van Engeland. De wandelroute, die begint bij Minehead en eindigt bij South Haven Point, is onderverdeeld in 8 delen. Als je de gehele route wilt lopen, kost het je wel de nodige tijd. Per dag zal je zo’n 18 kilometer afleggen waar je gemiddeld zo’n 5 uur over doet. Onderweg kom wandel je door de schitterende landschappen, door dalen en over bergpassen maar ook door pittoreske oude vissersdorpjes. Overnachten doe je meestal in een typisch Engelse B&B waar je ook een stevig Engels ontbijt krijgt. Kamperen mag alleen op de campings.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de deel van deze prachtige route te lopen. Een van de mooiste stukken ligt tussen Padstow en St. Ives. Je komt langs ruige kliffen met fraaie uitzichten en uitnodigende stranden. Onderweg valt er genoeg te zien. 

De beste tijd om te wandelen

De beste tijd om het Southwest coast path te bewandelen is tussen maart en oktober. In het voorjaar en de herfst is het wel iets frisser en is de kans op regen het grootst. In de zomer is het vaak lekker weer is met een maximale temperatuur zo’n 19 graden. In deze tijd valt ook de minste regen. Bedenk wel dat de zomermaanden juli en augustus erg druk zijn. Hou wat betreft je kleding ook goed rekening met de diverse weersomstandigheden. Wist je trouwens dat er een speciale bagageservice bestaat die jouw koffer steeds van het ene naar het andere verblijf verplaatst? Super handig!

Hoe je er komt

Als je het Southwest coast path wilt gaan bewandelen, heb je diverse mogelijkheden om er naar toe te reizen. De snelste en meest eenvoudige is om het vliegtuig naar Newquay te pakken. Vanuit hier is het nog een uurtje of drie met de trein. Maar Bristol of Londen behoren ook tot de mogelijkheden. Mocht onverwachts je vlucht geannuleerd worden is er geen nood aan de man. Er zijn genoeg alternatieven en bovendien heb je recht op een vergoeding.

Comments are closed.