Rolgordijnen zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren vanwege het eenvoudige en stijlvolle ontwerp. Deze raambekleding bestaat uit een rolmechanisme, dat het doek oprolt en ontrolt. Daarnaast is er een beveiligingssysteem om het rolgordijn aan het raamkozijn te bevestigen. Rolgordijnen zijn er in vele soorten, maten, kleuren en manieren om op te hangen. Om je een handje te helpen bij het uitzoeken van een rolgordijn, staan een paar specificaties op een rij. 

Materiaal

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in materialen zoals polyester, katoen en linnen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Polyester is bijvoorbeeld erg duurzaam en vochtbestendig, terwijl katoen zacht en natuurlijk aanvoelt. Linnen heeft een vrij luxe uitstraling en is bovendien ook duurzaam. Welk materiaal het beste voor jou is, hangt af van onder andere je budget en de stijl van je inrichting. 

Grootte

Rolgordijnen passen bij meerdere ramen. Deze raambekleding kun je dus aanpassen aan de grootte van je eigen raam. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen van het rolgordijn, daarom wordt aangeraden om deze op te laten meten. Zo zorg je ervoor dat het rolgordijn goed past en uiterst best functioneert. Meet het raam dus zorgvuldig op voordat je het aanschaft. 

Kleur en design

De raambekleding zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Zo kan je een rolgordijn eenvoudig aanpassen aan je eigen interieur. Er zijn effen kleuren, patronen en prints verkrijgbaar. Kies een kleur die jij mooi vindt en die past bij de rest van je interieur. 

Transpiratie

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende gradaties en transparantie. Sommige gordijnen zijn volledig ondoorzichtig, terwijl andere semi-transparant zijn. De mate van transparantie kan worden aangepast aan je privacy behoefte en de hoeveelheid lichtinval die je wil binnenlaten. De kleur van het gordijn speelt hier ook een belangrijke rol in.  Een lichtgekleurd gordijn zal uiteraard meer licht doorlaten dan een donkergekleurd gordijn. 

Montage

Rolgordijnen kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd, afhankelijk van het type raam en het bevestigingssysteem. De meest voorkomende manier om een rolgordijn te bevestigen is door klemsteunen. Deze worden aan het kozijn bevestigd. Uiteindelijk kan je de rol zelf erin klikken. Verder zijn schroeven en plak strips goede opties om het te verbinden. 

Bedieningssysteem

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende bedieningssystemen, waaronder een kettingbediening. De kettingbediening is de meest voorkomende en goedkoopste optie. Een rolgordijn van Raamdecoratie.com is voorzien van kwalitatieve systemen. Dit is belangrijk voor hoe lang het rolgordijn mee gaat en het is zeker handig om over na te denken tijdens het aanschaffen van een gordijn. 

Comments are closed.