PVC vloeren zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden en dat is niet zonder reden. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in talloze stijlen en kleuren. In dit artikel bespreken we de top 4 trends van PVC vloeren in 2023, zodat je de perfecte vloer kunt kiezen voor jouw woning.

1. Visgraatmotief

Het visgraatmotief is een klassieker die nooit uit de mode raakt. Dit patroon, waarbij de planken in een V-vorm worden gelegd, geeft je vloer een stijlvolle en tijdloze uitstraling. Het mooie van vloeren van pvc is dat je het visgraatmotief kunt creëren zonder de hoge kosten en het onderhoud van een traditionele houten vloer. Bovendien zijn er tegenwoordig PVC vloeren met een realistische houtlook, waardoor het bijna niet van echt hout te onderscheiden is.

2. Betonlook

De industriële woonstijl is al een tijdje populair en dat zie je ook terug in de vloerentrends. Een betonlook PVC vloer past perfect bij deze stijl en geeft je interieur een stoere en moderne uitstraling. Het voordeel van een PVC vloer met betonlook is dat het veel comfortabeler en warmer aanvoelt dan echt beton. Bovendien is het veel gemakkelijker te plaatsen en te onderhouden. Kies bijvoorbeeld voor een grijze betonlook vloer om je woonkamer een industriële touch te geven.

3. Extra brede en lange planken

Een trend die we in 2023 zien, is het gebruik van extra brede en lange PVC planken. Deze planken geven je vloer een ruimtelijk effect en zorgen voor een rustige uitstraling. Vooral in kleinere ruimtes kan dit een groot verschil maken. Daarnaast zijn brede en lange planken ook ideaal voor open woonruimtes, omdat ze zorgen voor eenheid en harmonie. Kies bijvoorbeeld voor een PVC vloer met extra brede planken in een lichte houttint om je interieur een frisse en ruimtelijke look te geven.

4. Natuurlijke kleuren en texturen

In 2023 draait het allemaal om het creëren van een rustgevende en natuurlijke sfeer in huis. Daarom zijn PVC vloeren met natuurlijke kleuren en texturen erg populair. Denk bijvoorbeeld aan een vloer met een realistische hout- of steenlook, die zorgt voor een warme en gezellige uitstraling. Bovendien zijn er tegenwoordig PVC vloeren met een voelbare structuur, waardoor ze nog realistischer ogen en aanvoelen.

Er zijn genoeg trends op het gebied van PVC vloeren om uit te kiezen in 2023. Of je nu gaat voor een klassiek visgraatmotief, een stoere betonlook, extra brede en lange planken of een natuurlijke uitstraling, er is altijd een PVC vloer die perfect past bij jouw woonstijl en wensen.

Comments are closed.