Nu de gasprijzen de pan uit rijzen wordt verwarmen middels elektriciteit steeds interessanter voor mensen. Want heb je maar een of twee ruimtes te verwarmen, dan kan dit zomaar voordeliger uitpakken dan via gas stoken. Huishoudens die ook nog eens over zonnepanelen beschikken kunnen hiermee beduidend goedkoper uit zijn, doordat zij ook nog eens hun eigen energie opwekken en verbruiken.

Wat weet jij over snoeren wegwerken? In onze blog vertellen we je er alles over!

Waarom een elektrische radiator?

Radiatoren zijn meestal aan de CV verbonden, maar aangezien de toekomst gebaseerd is op het gebruik van elektriciteit in plaats van gas, wordt het steeds interessanter over te stappen op de elektrische radiator. Kleine ruimtes kun je relatief voordelig verwarmen met de elektrische radiator. Wil je slechts een grotere ruimte verwarmen, dan kun je kiezen voor het plaatsen van 2 elektrische radiatoren, die je beiden tot maximaal 1,5 kwh inzet. Samen gebruiken zij dan 3 kwh, iets wat nog altijd voordeliger is dan stoken op gas momenteel. Wie dus niet de hele woning wil verwarmen, maar slechts enkele ruimtes gelijktijdig, kan voordeliger uit zijn dankzij de elektrische radiator.

Wist je dat hout opbergen helemaal niet zo moeilijk is? In onze blog lees je hoe je dit het beste kan doen!

Welke voordelen kent de elektrische radiator nog meer?

Elektrische radiatoren vertonen grote gelijkenis met CV radiatoren. Ze zijn te monteren aan de muur en vormen hiermee een elegante oplossing voor het interieur. Ontdek hier nog meer voordelen:

  • Elektrische radiatoren zijn tegenwoordig gewoon via een te downloaden app te bedienen. Vanaf een afstand kun je dus alvast de elektrische radiator inschakelen.
  • Visueel oogt de elektrische radiator vrijwel exact hetzelfde als de CV radiator.
  • Elektrische radiatoren zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, zoals de paneelradiator die in vlakke en geribbelde uitvoering leverbaar is.
  • Ook voor de badkamer kun je een elektrische design radiator kopen, waarop je de handdoeken kunt drogen.
  • Dankzij de geïntegreerde klokthermostaat slaat de radiator zelf af wanneer een bepaalde temperatuur is bereikt.
  • De elektrische radiator warmt ook nog eens sneller op dan een heet water radiator.
  • Een voordeel ten opzichte van de gas CV ketel, is dat verwarmen via de elektrische radiator geen CO-vergiftigingsgevaar oplevert.
  • Elektrisch verwarmen is ook nog eens milieuvriendelijker dan verwarmen via gas, volgens deskundigen.
  • Elektrisch verwarmen vergt nauwelijks enig onderhoud, in tegenstelling tot het onderhoud van een CV ketel bijvoorbeeld, wat jaarlijks dient plaats te vinden en waarbij circa eens in de 10 jaar de CV ketel vervangen dient te worden.

Overige mogelijkheden elektrisch verwarmen

Naast de steeds meer in trek komende elektrische radiator zijn er nog meer mogelijkheden om via elektra de woning te verwarmen. Eveneens populaire mogelijkheden zijn bijvoorbeeld verwarmen via het aircosysteem, verwarmen via infrarood en verwarmen via een elektrische kachel. Waar je zelf de voorkeur aangeeft is natuurlijk een persoonlijke afweging: is de gekozen elektrische verwarming een passende oplossing voor het interieur? Is de elektrische verwarming effectief voor de ruimte die je wilt verwarmen? Op het moment dat je eigenlijk vervangende radiatoren zoekt voor specifieke ruimtes, dan is de elektrische radiator dé oplossing van dit moment.

Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over inspirerende ideeën voor jouw droomwoning. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.

Comments are closed.