Als u op zoek bent naar een nieuwe thermostaat, moet u wellicht een keuze maken tussen een draadloze en een slimme thermostaat. De handmatige thermostaat heeft een radicale transformatie ondergaan door toedoen van de moderne technologie, waardoor er meer handige en verbonden modellen zijn ontstaan. Zowel de draadloze als de slimme thermostaten in dit debat zullen u helpen geld te besparen op uw energierekeningen en u voorzien van meer constante en comfortabele binnentemperaturen.

Afhankelijk van de voorkeuren en het budget van de huiseigenaar, kunnen de verschillen tussen deze twee thermostaattypes al dan niet zinvol zijn. Hieronder vindt u een korte vergelijking van slimme en draadloze thermostaattechnologieën voor uw gemak.

Wat weet jij over het zelf leggen van vloerverwarming? In onze blog vertellen we je er alles over!

Draadloze Thermostaten

Draadloze thermostaten maken gebruik van uw bestaande thuisrouter om draadloos met uw HVAC-systeem te communiceren. Met de app van de fabrikant die op uw smartphone, tablet of computer is geïnstalleerd, kunt u uw thermostaat overal ter wereld controleren en aanpassen. Enkele van deze mogelijkheden zijn:

  1. Dingen als relatieve vochtigheid en temperatuur van veraf in de gaten houden.
  2. Wijziging van de ingestelde temperatuurparameters.
  3. Waarschuwingen krijgen wanneer de temperaturen buiten de norm stijgen of dalen.
  4. Om eraan herinnerd te worden om dingen te doen zoals het vervangen van het luchtfilter als onderdeel van het reguliere onderhoud.
  5. Evaluatie van energieverbruikspatronen.

Slimme thermostaten

De meeste slimme thermostaten hebben alle mogelijkheden van een draadloze thermostaat en meer.

  1. Zoals de naam “smart” al doet vermoeden, kunnen deze modellen uw dagelijkse routines en voorkeuren voor verlichting en temperatuurregeling oppikken. Met behulp van door sensoren verzamelde informatie kan de unit zichzelf trainen om een comfortabele temperatuur te handhaven zonder enige tussenkomst van de eigenaar.
  2. Slimme thermostaten hebben een aantal nuttige functies, waaronder geofencing, dat het apparaat waarschuwt wanneer u weggaat en terugkeert naar een vooraf bepaalde afstand van huis, zodat de thermostaat de temperatuur in huis dienovereenkomstig kan aanpassen.
  3. Ingebouwd systeem voor foutdetectie en diagnose.

Om een eerlijke vergelijking te kunnen maken tussen de prijzen van slimme en draadloze thermostaten, is het belangrijk om te kijken naar de unieke kenmerken van elk apparaat. Een slimme thermostaat kost u echter vaak $100 extra in vergelijking met een standaard draadloos model.

Wist je dat het afsluiten van een vpn helemaal niet zo moeilijk is? In onze blog lees je hoe je dit het beste kan doen!

Wat is het verschil tussen een draadloze thermostaat en een slimme thermostaat?

Hoe maak je de keuze tussen een slimme en een draadloze oplossing?

Welke thermostaat u kiest, hangt af van uw eigen voorkeuren en de functies die u nodig hebt. Er zijn echter factoren die, als u ze in aanmerking neemt, u zullen helpen om de best mogelijke keuze te maken.

Als uw dagelijkse routine varieert, bijvoorbeeld, kunt u merken dat slimme thermostaten hun nadelen hebben. Omdat deze producten zo nieuw zijn, evolueert de technologie die bij de productie ervan wordt gebruikt snel. Het is mogelijk dat slimme thermostaten “overslim” gedrag gaan vertonen. In dat geval kan uw thermostaat de temperatuur in uw huis beginnen aan te passen op basis van zijn eigen “veronderstellingen”, zelfs als u dat niet wilt. Dit is een vervelend maar typisch probleem bij slimme thermostaten, en het kan het gevolg zijn van een technische fout. Het gemak van een slimme thermostaat kan teniet worden gedaan door zijn onvermogen om zijn leerfunctie betrouwbaar uit te voeren als u de gewoonte hebt om uw dagelijkse routine vaak te veranderen.

Slimme thermostaten beschikken daarentegen over functies zoals geofencing en systeemdiagnostiek die standaard draadloze thermostaten niet hebben. Als een slimme thermostaat op de juiste manier wordt gebruikt, kan hij huiseigenaren helpen geld te besparen op energiekosten en tegelijkertijd hun huis op een constante, comfortabele temperatuur houden zonder dat zij daar veel moeite voor hoeven te doen.

Draadloze thermostaten stellen u echter in staat de instellingen direct in te stellen, dus u kunt er een overwegen als u meer directe controle over uw verwarmingssysteem wilt. Met een draadloze thermostaat kunt u gerust zijn: het huis zal niet te warm of te koud zijn als u er bent.

Slimme thermostaten worden over het algemeen niet aanbevolen door deskundigen op dit gebied als er constant iemand in huis is. Om de efficiëntie van deze thermostaten te maximaliseren, moeten de huiseigenaren ten minste een deel van de dag weggaan, zodat het apparaat de temperatuur kan verlagen en geld kan besparen op de energierekening. Omdat een slimme thermostaat zich aanpast aan uw routine, kan het moeilijk zijn om deze opnieuw in te stellen voor nieuwe huurders als u vaak verhuist. Aangezien dit het geval is, kan de huisbaas de installatie van een slimme thermostaat weigeren. Je HVAC-professional van Tado zal je beste bron zijn bij het beslissen welke thermostaat geschikt is voor je huis. Hij zal rekening houden met de eisen van zowel je huis als je gezin.

Het eindoordeel

Hoewel draadloze thermostaten en slimme thermostaten een aantal kenmerken hebben, zijn ze niet hetzelfde. Houd in gedachten dat de ideale thermostaat degene is die werkt voor uw huishouden. Draadloze thermostaten zijn populairder vanwege de extra controle die ze bieden, maar elke slimme thermostaat kan voordelig zijn als u de juiste kiest voor uw behoeften. U zult geen fout maken als u goed nadenkt over deze handleiding.

Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over het aansluiten van perilex. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.

Comments are closed.