Tuinieren is meer dan alleen het verbouwen van planten. Het is een manier van leven waarbij je de maker bent van jouw eigen prachtige omgeving. Om deze omgeving te maken, heb je, naast je groene vingers, vaak wel een aantal attributen nodig. Zo kan je helemaal jouw buitenruimte creëren die zowel esthetisch, als functioneel aansluit bij jouw wensen. Met met behulp van de attributen die genoemd worden in deze blog kan je jouw tuin helemaal op laten bloeien!

Tuinslang

Wanneer je jouw tuin op wil laten bloeien is daar natuurlijk een belangrijk element voor nodig: water. Omdat de weersomstandigheden niet altijd zo zijn dat ze de bloei van jouw tuin bevorderen is het van belang dat je het heft in eigen handen neemt. Daarom is het hebben van een gieter of een tuinslang een onmisbaar element. Voor meer flexibiliteit is een tuinslang de beste keuze. Je kan je planten besproeien op afstand, het kan aangesloten worden op een kraan en het maakt het mogelijk om grote oppervlakken van water te voorzien.

Anti worteldoek

Veel planten in jouw tuin moet kunnen groeien en bloeien, maar onkruid is daar niet één van. Het plaatsen van een anti worteldoek in jouw tuin voorkomt onkruidgroei. Daarnaast beperkt het de groei van wortels van planten in jouw tuin, zodat jouw planten precies groeien waar jij dat wil. Het kan van pas komen bij allerlei soorten beplantingen, bijvoorbeeld bij het aanleggen van bloembedden en moestuinen. Je kunt er ook voor kiezen om met een schoffel het onkruid te bestrijden. Door de schoffel over de grond te trekken, snijdt het blad van de schoffel de wortels en stelen van het onkruid af, waardoor het wordt verwijderd.

Snoeischaar

Nu je weet dat je de groei van planten in jouw tuin in kan perken met een worteldoek, kun je je gaan focussen op de plekken waar jouw planten en struiken wél groeien. Met een snoeischaar kan je de gezonde groei van planten en struiken bevorderen door dode, zieke of beschadigde takken te verwijderen. Daarnaast kan je jouw planten en struiken helemaal naar wens vormgeven. Een snoeischaar zorgt namelijk voor een nauwkeurige en nette snoei. 

Grondboor

Een tuinschep is ideaal voor het graven en verplanten van bollen, struiken, of bomen. Ook kan je er makkelijk onkruid mee verwijderen. Voor een meer veelzijdige optie kan je ook kiezen voor een grondboor. Het is een gereedschap die je helpt om jouw tuin te transformeren op allerlei soorten manieren. Een grondboor kan van pas komen bij het plaatsen van palen voor omheiningen, het planten van bomen of struiken, het installeren van tuinverlichting of het creëren van waterafvoerende systemen. 

Andere hulpmiddelen

Naast hulpmiddelen om je tuin mooier te maken is het ook van belang dat je jezelf mooi en gezond houdt. Daarom is het hebben van tuinhandschoenen geen overbodige luxe. Ze beschermen je handen tegen vuil, scherpe voorwerpen, doornen en allergenen. Ze zorgen voor veiligheid en voorkomen verwondingen tijdens jouw werkzaamheden in de tuin.

Andere hulpmiddelen die het leven makkelijker voor je maken is het gebruik van een hark en kruiwagen. Hiermee kan je eenvoudig blad en vuil verzamelen, waarna je dit vervolgens in de compostbak kunt deponeren.

Comments are closed.